Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

334. OBAVIJEST

334. OBAVIJEST

Bjelovar, 08.03.2021.

Poštovani, obavještavamo vas o sljedećem: 

1. Redovna izvještajna i izborna skupština Udruge tjelesnih invalida Bjelovar održana je, elektronski i dopisno, 17.02.2021. godine. Usvojena su izvješća o radu i financijskom poslovanju Udruge u 2020. godini. Predstavljen je i usvojen Operativni plan djelovanja Udruge tjelesnih invalida Bjelovar za 2021. godinu s Financijskim planom. Donesena je odluka o razrješenju dosadašnjih radnih tijela udruge, izabrana su nova radna tijela udruge. Donesen je novi Plan rada i financijski plan za 2021. godinu. Donesena je odluka o članstvu Udruge tjelesnih invalida Bjelovar u savezima i udrugama.

2. U okviru odobrenoga programa Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (MRMSOISP) ˝Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom˝, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar organizirat će tečaj Engleskoga jezika te e-Građani. Zainteresirane molim da se jave u Udrugu na tel. 043/220-004 ili na e-mail utib-ured@utib.hr. Prijave traju do popune mjesta.

3. U okviru odobrenoga programa Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (MRMSOISP) ˝Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom˝, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar u suradnji s ICK organizira pripreme i polaganje vozačkih ispita - „B“ kategorije – zainteresirani neka se jave u udrugu.

4. Pravna pomoć: U mogućnosti smo našim članovima organizirati pravnu pomoć – pravne savjete koje jednom mjesečno u prostorijama Udruge daju kliničari Pravne klinike Pravnoga fakulteta iz Zagreba. Također, pravnu pomoć možete zatražiti od Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom koja sa svojim suradnicima pruža savjetodavnu pomoć osobama s invaliditetom o načinu ostvarivanja i zaštite njihovih prava i interesa. Tel.: 01/6102-170; Fax: 01/6177-901; http://www.posi.hr

5. XIV. Susret udruga tjelesnih invalida Hrvatske «Bjelovar 2021» održat će se u skladu s mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

6. Ljetovanje u N. Vinodolskom i Ljetovanje u Podgori u hotelu s tri zvjezdice “Podgorka“ – organizirat će se u skladu s mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

7. Udruga tjelesnih invalida Bjelovar vodi bazu volontera (članova, zaposlenika, vanjskih suradnika) koji pripomažu Udruzi u administrativnim, intelektualnim ili socijalnim uslugama, fizičkim poslovima ili kroz neki drugi oblik pomoći. Ukoliko želite volontirati, za više informacija javite se u Udrugu ili posjetite http://utib.hr/volonteri.

8. Uslugu prijevoza članova – osoba s invaliditetom, osoba u invalidskim kolicima i teže pokretnih osoba vršimo kombi vozilom s podiznom rampom po cijeni: start – 10,00 kn + 1 kn/km. Narudžbe korisnika za prijevoz primaju se od ponedjeljka do petka na broj 220-004 najmanje 4 (četiri) dana ranije. Ako je čekanje korisnika vožnje duže od 4 sata tada se cijeni dodaje iznos vrijednosti pola propisane dnevnice.
Sredstvima odobrenih projekata, članovima UTIB-a omogućili smo sufinanciranje troškova prijevoza kombi vozilom i to tako da je Izvršni odbor, na Sjednici od 24.03.2020., u skladu s Člankom 4. Pravilnika o prijevozu OSI, donio odluku:
- usluga prijevoza članova za vrijeme provedbe odobrenih projekata iznosi: start 10,00 kn + 0,5 kn/km.
- svim članovima odobrava se besplatna vožnja jedanput mjesečno do 100 km u jednom smjeru tj. 200 km sveukupno.
- za osobe u invalidskim kolicima i teže pokretne osobe u školskom sustavu i radnom odnosu usluga prijevoza je besplatna.
Udruga će pratiti dinamiku potrošnje te, ukoliko se ukaže potreba, izvršiti izmjenu ove odluke.
Do daljnjega, obavezna je primjena osobnih mjera zaštite od COVID-19.

9. Teretana, prilagođena osobama s tjelesnim invaliditetom, Andrije Hebranga b.b. – nakon donošenja odluke o modelu rada teretane hitno ćemo vas o tome obavijestiti.

10. Aktivnosti Sportskog kluba Udruge tjelesnih invalida Bjelovar u sportskoj dvorani Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, Poljana dr. Franje Tuđmana 10 (kod novog srednjoškolskog centra) – nakon donošenja odluke o modelu rada sportske dvorane hitno ćemo vas o tome obavijestiti.

11. Članove zainteresirane za stolni tenis – nakon donošenja odluke o modelu rada hitno ćemo vas o tome obavijestiti.

12. Zdravstveno savjetovalište: U okviru provedbe projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku “Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom“ u mogućnosti smo organizirati nastavak provođenja socijalnih usluga – zdravstveno savjetovalište: mjerenje RR (mjerenje tlaka krvi), vađenje GUK-a (mjerenje šećera u krvi), savjeti prema zdravstvenom statusu.
Zdravstveno savjetovalište radi u prostorijama Udruge: utorak – 11:00 do 12:00 i četvrtak – 9:00 do 10:00 sati.

13. Molimo članove s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnog invaliditeta, od 18 do 65 godina starosti, Barthelov indeks ≤ 65, da nam se jave radi priprema dokumentacije za dobivanje osobnog asistenta.

14. Učenicima osnovnih i srednjih škola u mogućnosti smo osigurati pomoć i instrukcije iz problematičnih predmeta – hitno se javite u udrugu.

15. S ciljem kvalitetnije i brže komunikacije molimo da ažurirate svoje podatke u bazi podataka udruge (adresa, telefon, nove dijagnoze, % tjelesnog oštećenja, itd. – prema upitniku). Otvorite e-mail i dojavite ga!

16. S obzirom na, uslijed pandemije, smanjenih aktivnosti i smanjenog trošenje novaca od članarina, Izvršni odbor je na sjednici od 23.02.2021. godine donio odluku da se svakom članu koji je platio članarinu za 2021. godinu osigura poklon bon od 50,00kn. Bon se može realizirati u KTC d.d., Pakračka ulica 1, 43000 Bjelovar uz predaju BON-a i predočenje osobne iskaznice i članske iskaznice. Bon se nalazi u prilogu ove obavijesti.

17. Detaljnije informacije o izletima, proslavama i svim ostalim aktivnostima Udruge možete saznati putem:
- oglasne ploče
- telefonom na 220-004
- pregledom obavijesti i događanja na http://www.utib.hr

S poštovanjem,
PREDSJEDNIK UDRUGE
Tomislav Novosel, prof.

Stranica 1 od 1 //