Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

ZAVRŠNA TISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM ZAVRŠETKA PROGRAMA „ZAŽELI“

Dana 26.06.2020. (petak) s početkom u 9:00 sati, u dvorištu Gradske uprave Grada Bjelovara održana je završna tiskovna konferencija povodom završetka projekta Kotač promjene u sklopu Programa Zaželi, u kojemu je cilj bio zaposliti 77 dugotrajno nezaposlenih žena starijih od 50 godina. Grad Bjelovar je za njega bespovratno dobio 10 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, najviše u Hrvatskoj u tom Programu. Radnice koje su dobile posao u sklopu projekta, radni odnos imaju do 30. lipnja ove godine. Kao partner, Udruga tjelesnih invalida kroz ovaj je projekt osigurala pomoć u kući za 50 svojih potrebitih članova!

image

image

Prisutnima se obratio gradonačelnik Dario Hrebak koji je pozdravio sve prisutne, a posebno sudionice Programa Zaželi istaknuvši da je ovaj projekt pri kraju, ali da su jučer dobili potvrdu da se projekt nastavlja.

„Vjerujem da će jedan dio vas ponovno s nama surađivati na zadovoljstvo svih građana koji koriste uslugu ovog hvale vrijednog projekta. Projekt se pokazao izuzetno vrijedan jer je većina žena nakon dugog vremena dobila posao. Plaća nije bila velika, ali je bila na vrijeme. Moram naglasiti da ste svoj posao radile odlično, i stoga hvala svima vama i svima koji su radili na ovom projektu“, kazao je Hrebak i dodao da će nastavak projekta biti, ali s manjim dijelom sredstava od 5 milijuna kuna s kojim će se moći zaposliti oko 50 žena.

image

Na Tiskovnoj konferenciji u ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar sudjelovali su Nada Bilek, voditeljica ureda/koordinatorica, Tea Bošnjak, bacc. oec., suradnica u projektnim aktivnostima i predsjednik Tomislav Novosel, prof.

image

Prigodom završetka projekta Kotač promjene, sve prisutne pozdravili su i partneri na projektu: Predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Bjelovar gđa. Martina Topalović, predstavnica Centara za socijalnu skrb Bjelovar gđa. Sanela Mlatilik i predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar g. Tomislav Novosel, prof.

Stranica 1 od 1 //