Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

ZAVRŠNA TISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM ZAVRŠETKA DVOGODIŠNJEG PROJEKTA „MI TO MOŽEMO“

Dana 30.03.2021. godine (utorak) s početkom u 10.00 sati u dvorištu Gradske uprave Grada Bjelovara održana je završna tiskovna konferencija povodom završetka dvogodišnjeg projekta „Mi to možemo“ kojeg je provodio Grad Bjelovar, financiranog iz ESF fonda na čelu sa voditeljicom projekta Ivanom Bekavac te partnerima na projektu Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Udruga osoba oštećena sluha BBŽ, Centar za socijalnu skrb Bjelovar i Hrvatski zavod za zapošljavanje Bjelovar. Cilj projekta je bio podrška nezaposlenim i dugotrajno nezaposlenim osobama, osobama s invaliditetom i primateljima minimalne zajamčene naknade u procesu socijalnog uključivanja i zapošljavanja na bjelovarskom području.

image

O rezultatima projekta detaljnije su govorili bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i voditeljica projekta Ivana Bekavac.
„Grad Bjelovar je u posljednje tri godine realizirao više od 150 milijuna kuna europskog novca. Dokazali smo se i pokazali kao grad koji zna i može povlačiti sredstva iz EU fondova. Većinom su to bili projekti usmjereni na obnovu zgrada, ulaganje u komunalnu infrastrukturu, ali i pružanje pomoći građanima koji su u manje povoljnom položaju. Upravo njima putem projekata želimo olakšati svakodnevicu i podići kvalitetu života. Grad Bjelovar će i dalje nastaviti provoditi ovakve i slične projekte“ zaključio je gradonačelnik.

image

„Tokom dvije godine provedbe, odradili smo jako puno aktivnosti. One glavne vezane su za obrazovanje odraslih osoba. U listopadu prošle godine organizirali smo prvu dodjelu uvjerenja, kada smo ih uručili 29. Drugu grupu formirali smo tijekom jeseni. Tada je još 12 polaznika uspješno završilo program obrazovanja i danas su im uručene potvrde. Ostale aktivnosti vezale su se na psihologijsko testiranje za odabir ciljane skupine, sistematske preglede za utvrđivanje zdravstvene sposobnosti svih polaznika te prijevoz polaznika od mjesta prebivališta do mjesta održavanja programa obrazovanja. Imali smo nešto više od 29 različitih treninga, radionica, cjelodnevnih programa baziranih na osnaživanje socijalnih vještina kod nezaposlenih osoba“ pojasnila je Ivana Bekavac, voditeljica projekta „Mi to možemo“. 

image

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, kao partner, uključila je u provedbu i uspješni završetak edukacija, svojih 8 članova:
1. Milkica Basta – računalni operater
2. Suzana Petreković – računalni operater
3. Delimir Obrazović – računalni operater
4. Đurđica Crkvenac – računalni operater
5. Anđelko Petričević – računalni operater
6. Karla Polančec – samostalno knjigovodstvo
7. Katica Djak – samostalno knjigovodstvo
8. Dalibor Grubač – samostalno knjigovodstvo

image

„U ime članova Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, hvala na ovom izazovnom i vrijednom projektu kojeg privodite kraju. Mnogi naši školovani članovi su bez posla i nadam se da će zahvaljujući novom znanju i vještinama koje su stekli, uspješno pronaći adekvatno radno mjesto. Najelegantniji i najbolji put prema ostvarivanju tih ciljeva su zaštitne radionice, kao što je to Suvenir Arbor u Siraču i URIHO u Zagrebu. Potrebno je vidjeti kako se to radi, na koji način je moguće participirati i organizirati cijeli takav sustav. Neka nam to bude sljedeći cilj“ poručio je Tomislav Novosel, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.
Više o svemu: https://www.youtube.com/watch?v=azeSJ8NXzPE

Stranica 1 od 1 //