Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

XI. SUSRET UDRUGA OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM HRVATSKE - „BJELOVAR 2018“

I

DAN OTVORENIH VRATA UDRUGE TJELESNIH INVALIDA BJELOVAR

održan je u petak, 11.05.2018. godine, s početkom u 9,00 sati, hotel Central, Bjelovar, V. Lisinskoga 2.

Skup je službeno otvoren himnom Republike Hrvatske, nakon čega je uslijedila pozdravna riječ domaćina, predsjednika Udruge T. Novosela, prof.
Prisutne je izvijestio o radu i postignućima Udruge; udruga broji 925 članova, 2017.g. u Udruzi je radila 31 osoba zaposlena na ugovor o radu te je 21 volonter ostvario 1173 volonterska sata, iz analize postignuća Udruge po značajnim područjima djelovanja u razdoblju od 01.01.2017. do 31.12.2017. godine proizlazi ukupni broj sudionika – 5.594! To znači da je značajan broj članova sudjelovao u više od jedne aktivnosti što upućuje na zaključak da su aktivnosti dobro odabrane i da su našim članovima od koristi!

Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata
U okviru XI. susret udruga osoba s invaliditetom Hrvatske obilježen je i Dan otvorenih vrata UTIB uz prezentaciju EU projekata: Mobilnost osoba s invaliditetom – nabavka prilagođenog kombi vozila (donacija CNF CEE) i projekt OA ESF „Osobni asistenti – bolji život osoba s invaliditetom!“ financiranoga od strane Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020, te prezentaciju svih ostalih projekata i aktivnosti udruge.

Više na:

http://utib.hr/invalidi-akcija/

http://utib-oa-esf.hr/

Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata
Skupu su nazočili gosti; Damir Bajs – župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Ljiljana Strčić − referentica za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Bjelovara, predstavnice Centra za socijalnu skrb, Domagoj Brunović i Dejan Plentaj – djelatnici Instruktažnog centra Križevci koji za troje članova UTIB-a, u prilagođenim automobilima „Mercedes“ i „Tojota“ provodi aktivnosti autoškole za vozače „B“ kategorije.

Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata
Župan Damir Bajs pohvalio je rad udruge, istaknuo potporu županije i partnerstvo u projektima koje udruga provodi s ciljem osiguranja bolje kvalitete života osoba s tjelesnim invaliditetom. Polaznicima tečaja informatike svečano je uručio svjedodžbe o završenoj edukaciji.

Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata
U 2017.g. u okviru trogodišnjeg programa iz područja socijalne skrbi za razdoblje 2014.– 2017. godine pod nazivom “Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s invaliditetom“, financiranoga od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, organizirana je akcija prikupljanja sredstava „MI ZA JOSIPA, JOSIP ZA HRVATSKU“ za nabavku potkoljenične proteze i stopala za Josipa Slivara, paraolimpijca u bacanju kugle. Ovom prigodom T. Novosel svečano je uručio protezu Josipu Slivaru, koji se zahvalio udruzi i svim donatorima te izrazio želju da se nabavka ovakvih pomagala u budućnosti pojednostavi i olakša.

Dan otvorenih vrata
Više na: http://utib.hr/invalidi-akcija5/

Gospođa Ana Kozić je prezentirala skorašnje otvaranje dućana “Happy and healthy life“, specijaliziranu trgovinu za nabavku ortopedskih pomagala, zdravih i ekoloških pripravaka uz naglasak na ponudu domaćih OPG-ova, didaktičkih pomagala i svih ostalih proizvoda koje osobe s invaliditetom zbog svojih potreba i zdravstvenog statusa teško nabavljaju u udaljenijim gradovima u RH i inozemstvu. U budućnosti spremna je zapošljavati osobe s invaliditetom!

Dan otvorenih vrata
Svi zainteresirani mogli su sudjelovati u zdravstvenom savjetovalištu kojega provodi stručna suradnica Udruge, Nada Bilek, s pomoćnicom Darinkom Marković.

Dan otvorenih vrata
Za sportska natjecanja nadležan je bio Mladen Rajković, voditelj sportskih aktivnosti Udruge.

Dan otvorenih vrata
U sportskim igrama, uz domaćina, sudjelovali su i gosti iz sljedećih udruga: Udruge invalida Križevci, Udruge osoba s invaliditetom, distrofije, cerebalne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnih invalida grada Siska, Udruge osoba s invaliditetom Daruvar, Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice, Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac, Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec, Udruge osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije, Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Grada Bjelovara, UHDDR-a Bjelovar, Udruge tjelesnih invalida “LIO” Ludbreg i Udruge OSI − osoba s invaliditetom Kutina.

Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata
Susret je posjetila predsjednica Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida, gospođa Jozefina Kranjčec sa suprugom. Pozdravila je skup i ukratko informirala o novostima u području zakonodavstva i propisa za osobe s invaliditetom. Pozdravljena je srdačnim pljeskom!

Dan otvorenih vrata
Nakon sportskih natjecanja uslijedilo je proglašenje pobjednika i zabava do kasno popodne uz grupu STOP.

Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata

Stranica 1 od 1 //