Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

UDRUGA TJELESNIH INVALIDA U EMISIJI Z1 „ISTI SMO“

Povodom obilježavanja Dana rijetkih bolesti, na poziv predsjednice HUOS-a gđe Jadranke Brozd, 25.02.2021. predsjednik UTIB-a Tomislav Novosel, prof. sudjelovao je u snimanju emisije na Z1 TV „ISTI SMO“.

image

Tom prilikom dat je cjeloviti prikaz nastanka i djelovanja udruge s naglaskom na članove UTIB-a oboljele od rijetkih bolesti njihove aktivnosti i potrebe.
UTIB ima 960 članova od kojih je 40 članova s rijetkim bolestima. Radi se o osobama koje nemaju mogućnost uključivanja po dijagnozi u udrugu a UTIB im je, zbog mjesta života i po aktivnostima koje provodi, privlačan.

image

image

Posebna pažnja posvećuje se mladim članovima u školskom sustavu u smislu podrške u učenju, pripremi za fakultete i zapošljavanju. Raspolažemo s kombi vozilom s podiznom rampom za osobe u invalidskim kolicima, preko projekata omogućavamo polaganje ispita za vozača „B“ kategorije, organiziramo tečajeve iz stranih jezika i e-Građani.

image

Značajni projekti su „Osobni asistenti”, „Socijalno uključivanje osoba s tjelesnim invaliditetom“, „Institucionalna podrška NZCD-a“, „Volonterski centar“. Posebno smo ponosni na razvijene računalne programe „Kadrovska evidencija“ i „Volonteri“.
U nastupajućem razdoblju zalagat ćemo se na svim razinama za nastavak provedbe
Veliki izazov je COVD-19 na koji smo odgovorili primjerenim zaštitnim mjerama, te prilagodbom poslovanja i rada na daljinu; neke aktivnosti nismo mogli provesti u punom opsegu.
U UTIB-u radi 24 zaposlenika 31 volonter.
UTIB će se uključiti u obilježavanje dana rijetkih bolesti ako što će na svojim stranicama i šire promovirati ovu emisiju: www.utib.hr – rijetke bolesti.

Stranica 1 od 1 //