Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

RAZVOJ USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Dana 06. travnja 2017. godine, u Plaza Event Centru u Zagrebu, održana je svečanost dodjele ugovora povodom početka provedbe projekata u okviru ESF natječaja „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“.

Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom
Okupljenim uzvanicima obratili su se ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar rada i mirovinskoga sustava, Tomislav Ćorić i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom
Ukupna vrijednost cjelokupnog natječaja dodjele bespovratnih sredstava iznosi 115.000.000,00 kn, a sufinanciran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Projekti unutar ove dodjele bespovratnih sredstava pridonijet će jačanju socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Uslugom osobne asistencije unaprjeđuje se kvaliteta života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osoba s intelektualnim i mentalnim oštećenjima, dok se istodobno povećava broj zaposlenih osoba, njihovim zapošljavanjem kao osobnih asistenata.
U ime Udruge tjelesnih invalida Bjelovar Ugovor je potpisao i preuzeo predsjednik Tomislav Novosel.Stranica 1 od 1 //