Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

RADIONICA INKLUZIVNOG PLESA

U utorak, 21. veljače 2017. godine, u maloj dvorani srednjoškolskog centra u Bjelovaru, održana je prva radionica inkluzivnog plesa. Voditeljica radionice je Irma Unušić, plesna umjetnica i pedagoginja. Plesno obrazovanje stekla je u srednjoj umjetničkoj školi „Franjo Lučić“ u Velikoj Gorici na odjelu suvremenoga plesa. Vodi raznovrsne plesno – kreativne radionice i članica je izvedbenog nukleusa IMRC-a (Integrirani kolektiv za istraživanje pokreta) https://web.facebook.com/IMRC-Inkluzivni-kolektiv-za-istraživanje-pokreta-1374386972777687/ koji se bavi inkluzijom osoba s invaliditetom u suvremeni ples.

RADIONICA INKLUZIVNOG PLESA
RADIONICA INKLUZIVNOG PLESA
Na radionici su sudjelovali suradnica za projektne aktivnosti Valentina Gregurin, volonteri Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Snježana Miletić i Damira Vlahović te naši članovi Marko Mišić i Matija Matula. Tijekom radionice smo se bavili istraživanjem pokreta i plesa te kroz različite vježbe osvještavanja tijela, plesnih improvizacija i kreativnih zadataka, osmišljavanja vlastite koreografije, ali i opuštanja, uživali u zajedničkom druženju i iskustvu plesnog kretanja koje je dostupno svima. Kroz radionicu smo mogli iskazati svoju kreativnost osmišljavajući vlastite koreografije. Tako smo, podijeljeni u dvije grupe, osmislili i izveli koreografije koje su se bazirale na tri riječi koje smo zapisali na papir, a koje su oslikavale naše raspoloženje ili pojam koji nas opisuje. Prva koreografija prikazala je let leptira. Pokretima smo pokušali dočarati leptira i njegov let, što je ujedno i lijep nagoviještaj proljeća.

RADIONICA INKLUZIVNOG PLESA
RADIONICA INKLUZIVNOG PLESA
RADIONICA INKLUZIVNOG PLESA
RADIONICA INKLUZIVNOG PLESA
Druga koreografija je dala scenski prikaz uobičajenog druženja na kavi u veselom raspoloženju, što su naši sudionici pokušali dočarati plesnim pokretima. Radionicu smo završili opuštanjem tijela i duše uz laganu glazbu.

RADIONICA INKLUZIVNOG PLESA

Cilj radionice je socijalno uključivanje odraslih osoba s invaliditetom, doprinijeti unaprjeđenju kvalitete života i umanjiti osjećaj društvene isključenosti. Radionica pruža osjećaj pripadnosti, jedinstva, druženja, smijeha i upoznavanja novih ljudi. Radionica je trajala od 16,00 do 17,30 sati. Naši prvi sudionici su oduševljeni sudjelovanjem na kreativnoj radionici koja je namijenjena i prilagođena svima. Stoga pozivamo i ostale da se priključe, a sve što je potrebno ponijeti je volja i želja, jer postati dio nečega novoga, otkrivamo sebe i radimo na svojem razvoju.
Stranica 1 od 1 //