Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

PODIJELIMO ZNANJE

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, u okviru odobrenog programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku “Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom”, pokrenula je ciklus radionica pod nazivom „Podijelimo znanje“.
Teme radionica: životne priče osoba s invaliditetom uz prenošenje iskustava i informacija drugim članovima kako bi se potaknuo razvoj samopouzdanja, razvoj sporta, zapošljavanje, socijalizacija i uključivanje u aktivniji život zajednice.

Sudionici: članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar

Prva radionica održana je 27.04.2018. godine u 13,00 sati u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Bjelovar, I. Gundulića 1.

PODIJELIMO ZNANJE
PODIJELIMO ZNANJE
Svoja iskustva, znanja i stavove iznijeli su Josip Zima, sportaš i paraolimpijac koji je nastupio na Zimskim paraolimpijskim igrama u Južnoj Koreji kao prvi predstavnik Hrvatske u disciplini sjedećeg nordijskog skijanja i Ivan Šola, trener, profesor kineziologije posebno kvalificiran za rad u skijanju.

Josip Zima predstavio je nordijsko skijanje, način na koji je ostvario normu za olimpijske igre, nedostatke i poteškoće u treniranju zbog nedostatka zimskih uvjeta, skijaške staze, pravih skija, neiskustva jer su prvi u Hrvatskoj koristili ovakve „bob“ skije; borbenost koja ga je potaknula na bavljenje sportom i zavidne rezultate koje je postigao u rekordno kratko vremenu.

PODIJELIMO ZNANJE
Trener Ivan Šola prenio je detalje sa početka njihove suradnje, pojasnio svakodnevno treniranje i potrebe održavanja visoke razine fizičke spreme, skijanje za osobe s invalidetom je vrlo zahtjevno pogotovo za sportaša koji u Bjelovaru nema odgovorajuće uvjete, u godinu dana treniranja puno su naučili i stekli iskustvo koje mogu prenijeti osobama koje se odluče baviti ovim sportom. Sada se posvećuju pripremama za iduće Paraolimpijske igre u Pekingu.

Kao uigrani dvojac zrače zaraznim optimizmom koji su prenijeli prisutnima i potaknuli ih na razmišljanje kako su naoko nepremostive barijere samo u našim glavama, a snovi mogu biti ostvareni uz puno truda i upornosti ali prije svega volje.

Stoga pozivamo sve članove koji žele naučiti nešto novo i podijeliti svoja iskustva da se prijave na sljedeću radionicu.

Stranica 1 od 1 //