Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

OKRUGLI STOL „SUSTAVNO ZAPOŠLJAVANJE OSOBA S INVALIDITETOM“

Održan je u srijedu 16. ožujka 2016. s početkom u 11:00 sati u Hotelu Central Bjelovar.

Okrugli stol - Sustavno zapošljavanje osoba s invaliditetom

Okrugli stol organiziran je u sklopu projekta „ZaposliOSI “ koji za cilj ima približiti poslodavcima temu zapošljavanja OSI i poticati na aktivan pristup u njihovom zapošljavanju.
Projekt sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i od strane Ureda za udruge Vlade RH provodi tvrtka SELECTIO d.o.o. za upravljanje ljudskim potencijalima u suradnji s partnerima Lider media d.o.o., Hrvatska gospodarska komora, Tau on-line d.o.o. (Moj posao) i Institut za razvoj tržišta rada. Projekt se provodi od 2. 4. 2015. do 1. 7. 2016. godine.
Nakon uvodnih riječi dobrodošlice, Antonio Matković iz SELECTIO projektnog tima, predstavio je okupljenima projekt, projektne aktivnost i dosadašnje rezultate u koje spadaju razvoj internet stranice http://www.zaposliosi.hr/ s pripadajućim on-line alatima koji će poslodavcima olakšati zapošljavanje osoba s invaliditetom. Četiri on-line alata obuhvaćaju:
- kalkulator poticaja prilikom zapošljavanja osoba s invaliditetom,
- 3D virtualnu kompaniju u kojoj će se prikazati različiti modeli prilagodbe radnog mjesta,
- alate za samoprocjenu o pristupačnosti organizacije i prostora osobama s različitim oblicima invaliditeta
- primjeri i vodiči za zapošljavanje OSI te primjeri dobre prakse zapošljavanja OSI.

Na okruglom stolu sudjelovala je stručnjakinja za zapošljavanja OSI Susan Scott Parker, izvršna direktorica Business Disability International iz Velike Britanije koja je održala predavanje na temu poslovne koristi zapošljavanja OSI te prezentirala britanske i svjetske primjere dobre prakse.

Završetak programa obilježila je rasprava o izazovima zapošljavanja OSI iz perspektive poslodavaca, odnosno govor predstavnika bjelovarske renomirane tvrtke ESCO-Fofonjka d.o.o. koja s dobrim iskustvima zapošljava osobe s invaliditetom.

Okrugli stol - Sustavno zapošljavanje osoba s invaliditetom

Na okruglom stolu Udrugu tjelesnih invalida Bjelovar predstavljali su Tomislav Novosel, prof., Nikolina Posuda, bacc. therap. occcup., Monika Polančec, Josipa Vitković, prof., Danijela Smolec, Igor Šantalab i Miroslav Pleić.Stranica 1 od 1 //