Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

KAMPANJA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA RIJETKIH BOLESTI: „RIJETKI INSPIRIRAJU. OSTAVI TRAG!“

Hrvatski savez za rijetke bolesti krovna je organizacija za rijetke bolesti u Hrvatskoj koja danas okuplja 26 udruga članica te preko 800 individualnih članova oboljelih od rijetkih bolesti. Svake godine tokom veljače organizira obilježavanje Međunarodnog dana rijetkih bolesti i radi na podizanju svijesti javnosti o rijetkim bolestima.
RIJETKI INSPIRIRAJU. OSTAVI TRAG!“

Ove godine, povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti, Hrvatski savez za rijetke bolesti obilazi 20 gradova središta županija u Hrvatskoj. Sukladno planiranom programu, događanje u Bjelovaru održalo se u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar, Ul. Ivana Viteza Trnskog 8e, 43000 Bjelovar, dana 8.veljače 2019. godine s početkom u 11:30 sati.

U kampanju su uključene i odgojno-obrazovne ustanove u pojedinim gradovima. Cilj je edukacija učenika, budućih djelatnika u sustavima zdravstvene i socijalne skrbi, koji će se u svom poslu susretati s rijetkim bolestima. S tim ciljem, pripremljena je i kazališna predstava u trajanju od pola sata, čiji sadržaj prikazuje glavne značajke života s rijetkom bolesti, od traganja za dijagnozom, preko traženja informacija, podrške i svog mjesta u sustavima zdravstvene i socijalne skrbi do svakodnevnih životnih izazova.

Kazališna predstava u obliku video prikaza, prikazana je u 12:00 sati. Okupljeni su imali priliku ispitati svoje znanje o rijetkim bolestima na multitouch screnu, igrajući neke od najpoznatijih društvenih igara poput Memorija.
RIJETKI INSPIRIRAJU. OSTAVI TRAG!“

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar već tradicionalno podržava kampanju povodom obilježavanja Međunarodnog dana rijetkih bolesti, a ove godine kampanji su prisustvovali: predsjednik Udruge Tomislav Novosel, prof., voditeljica Kluba učenika i studenata Ines Seleš, članovi Slava Novosel, Valentina Kuzmek i Dragan Pavić, voditeljica Ureda Monika Polančec, oec. i stručna suradnica za projektne aktivnosti Ivana Toncer, bacc. oec.Stranica 1 od 1 //