Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

JEDNODNEVNI IZLET U BUDIMPEŠTU

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, u sklopu društvenih aktivnosti za svoje članove organizirala je jednodnevni izlet u Budimpeštu, Republika Mađarska, dana 30. rujna 2017.

Izlet u Budimpeštu
Izlet u Budimpeštu
Tom prilikom, članovi Udruge obišli su znamenitosti Budimpešte, poznate po bogatoj kulturnoj baštini, kao i burnoj povijesti uključujući obilazak Citadelle – staru budimsku tvrđavu koja se nalazi na najvišoj točki Gelert brda, Bijeli most što se proteže preko Dunava (naziv je dobio po austro-ugarskoj carici Sissy) zatim Trg heroja na području Pešte te baziliku sv. Stjepana, zgradu Parlamenta i mnoge druge, pod stručnim vodstvom vodiča.

Izlet u Budimpeštu
Izlet u Budimpeštu
U centru Budimpešte održavao se Međunarodni susret invalida prilikom kojeg su osobe sa tjelesnim i intelektualnim invaliditetom prikazale svoja znanja i vještine u okviru glazbenog i plesnog nastupa te sportskih igara, čime su članovi Udruge obogaćeni primjerima dobre prakse usvojili ideje za daljnje aktivnosti.

Izlet u Budimpeštu
Članovi udruge bili su oduševljeni ljepotama Dunava te su Budimpeštu napustili sa nadom da će uskoro imati priliku razgledati i Palaču kraljeva te ostale znamenitosti koje Budimpešta nudi u okviru bogate kulturno – gastronomske ponude. Na kraju putovanja, članovi Udruge obišli su jezero Balaton, ujedno najveće jezero u središnjoj Europi i ondje u ugodnoj atmosferi kušali poznate mađarske delicije te se pripremili za povratak.

Izlet u BudimpeštuStranica 1 od 1 //