Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

DONACIJA PBZ-a UDRUZI TJELESNIH INVALIDA BJELOVAR

Mario Lončar, predstavnik Privredne banke Zagreb i Tomislav Novosel, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, uz prisustvo župana Damira Bajsa i članova Izvršnog odbora Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, potpisali su Ugovor o donaciji PBZ-a Udruzi tjelesnih invalida Bjelovar.

Tim povodom, 10.01.2017. godine u prostorijama Udruge održana je tiskovna konferencija na kojoj je Tomislav Novosel, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar pozdravio sve prisutne i naglasio: “Na početku moram istaknuti da je potpisivanje ovog ugovora jedan od lijepih događaja za Udrugu tjelesnih invalida Bjelovar. Hvala svima koji su omogućili da ova donacija dođe u našu udrugu. Sredstva od donacije ići će u razne aktivnosti naše udruge koja broji oko tisuću članova, od toga je 70 članova s visokom i višom spremom, oko 75 članova u invalidskim kolicima i oko 250 članova sa ostalim invalidskim pomagalima. Također, moram istaknuti da najviše imamo starijih osoba (608) kojima osiguravamo osobne asistente, pomoćnike u kući, kombi prijevoz i zdravstvene usluge. Veliku pažnju posvećujemo mladima i njihovu školovanju kroz organizaciju instrukcija, pisanja domaćih zadaća i pomoćnicima u nastavi. Imamo 28 učenika u osnovnim i srednjim školama i 8 studenata te ćemo dio doniranih sredstava usmjeriti za organizaciju ovih aktivnosti. Naša Udruga surađuje s Udrugom Zamisli iz Zagreba i sa Zagrebačkom županijom, odnosno Gradom Zagrebom u smislu što efikasnije organizacije studentskoga života, prijevoza i smještaja naših članova”.

Donacija PBZ-a Udruzi tjelesnih invalida Bjelovar
Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs naglasio je: “Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede. Na taj način PBZ vraća dio sredstava koja su ostvarena stanovnicima BBŽ, a prvenstveno djeci, te tako pokazuje i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Bjelovarsko-bilogorska županija osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama, pokazuje društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji”.

Donacija PBZ-a Udruzi tjelesnih invalida Bjelovar
Donacija PBZ-a Udruzi tjelesnih invalida Bjelovar
Donirana sredstva u iznosu od 12.500,00 kuna koristiti će se za rad Udruge i za humanitarnu akciju nabavke atletske proteze za bjelovarskog paraolimpijca Josipa Slivara.Stranica 1 od 1 //