Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

AKCIJA PRIKUPLJANJA DONACIJA ZA NABAVKU POTKOLJENIČNE PROTEZE

IZVJEŠTAJ SA SUSRETA U ĐURĐEVCU

Na susretu „Gradu za rođendan“ koji je organiziralo Gradsko društvo invalida Đurđevac, sudjelovali su predstavnici naše udruge. Natjecali su se svim disciplinama te osvojili druga mjesta i srebrne pehare u disciplinama „Viseća kuglana“, „Nabaci krug“ i u šahu.

IZVJEŠTAJ SA SUSRETA U ĐURĐEVCU


IZVJEŠTAJ SA SUSRETA U ĐURĐEVCU


Potpisivanje ugovora između Udruge tjelesnih invalida Bjelovar i osobnih asistentica i korisnika

Bjelovar, 16.04.2010.

U srijedu, 14.04.2010. godine u 10,00 sati, u Bjelovaru, prostorije Veleučilišta, A. B. Šimića 1, obavljeno je potpisivanje:
- Aneksa Ugovora o suradnji s korisnicima osobnoga asistenta;
- Ugovora o radu s osobnim asistentima.

Potpisivanju su prisustvovali predstavnici grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, Centra za socijalnu skrb, Obiteljskoga centra i članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.

Partner u projektu: Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (ZSOIH).

Potpisivanje ugovora između Udruge tjelesnih invalida Bjelovar i osobnih asistentica i korisnika

Svehrvatska kampanja upozoravanja na problem parkirališnih mjesta

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar u suradnji s Hrvatskim savezom udruga tjelesnih invalida (HSUTI) uključila se u

SVEHRVATSKU KAMPANJU UPOZORAVANJA
NA PROBLEM PARKIRALIŠNIH MJESTA

Dana 16.04.2010. godine s početkom u 10,00 sati u dvorani,T. G. Masaryka 8, Bjelovar održana je tiskovna konferencija «Problem parkirališnih mjesta za osobe s tjelesnim invaliditetom» uz prisustvo članova Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, predstavnika postaje prometne policije Bjelovar, predsjednika uprave tvrtke “Komunalac d.o.o.“ Ivana Ivančića, ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar Vojislava Kranželića i volontera – učenika prvih razreda Ekonomske škole.

Uz pomoć mladih volontera iz Ekonomske škole uslijedila je podjela upozoravajućih letaka po parkiralištima u centru grada Bjelovara.

Tvrtka “Komunalac d.o.o.“ preuzela je veću količinu letaka te će nastaviti sa akcijom upozoravanja tijekom cijele godine, a PU Bjelovar će pojačati kontrolu radi spriječavanja zloupotrebe parkirališnih mjesta namijenjenih osobama s invaliditetom i “Znaka pristupačnosti“.

Svehrvatska kampanja upozoravanja na problem parkirališnih mjesta

Svehrvatska kampanja upozoravanja na problem parkirališnih mjesta

Svehrvatska kampanja upozoravanja na problem parkirališnih mjesta

Izvještaj sa 1. kola Male lige u visećoj kuglani

Bjelovar, 10.4.2010.

Prvo kolo Male lige u visećoj kuglani središnje Hrvatske održano je dana 10.4.2010.g. u Hrvatskom selu kod Topuskog, a u organizaciji HVIDR-e općine Topusko.
Nakon okupljanja i pozdravne riječi domaćina i voditelja lige, predstavnici ekipa zapalili su svijeće u čast poginulim braniteljima.
Našu udrugu po prvi puta su predstavljali Mladen Rajković, Marta Kuzminović, Draga Uremović i Dušan Vukobradić, a ostvarili su zapaženo peto mjesto.

Izvještaj sa 1. kola Male lige u visećoj kuglani

Izvještaj sa 1. kola Male lige u visećoj kuglani

Redovna skupština Udruge tjelesnih invalida Bjelovar

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar održala je redovnu godišnju skupštinu 07.04.2010. godine s početkom u 17,00 sati u prostorijama Veleučilišta.

Skupštini je prisustvovalo 69 redovnih članova Udruge.

Na skupštini je prihvaćeno Izvješće o radu Udruge u 2009. godini, Izvješće o financijskom poslovanju Udruge u 2009. godini i Izvješće Nadzornoga odbora. Usvojen je prijedlog programa rada Udruge te prijedlog financijskog plana Udruge u 2010. godini. Donesena je odluka o učlanjenju u Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize.

Gošće skupštine bile su zamjenica gradonačelnika Đurđica Ištef-Benšić i Lana Srpak, tajnica Hsuti-a. Pohvalile su rad Udruge i zalaganje na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom.

Redovna skupština Udruge tjelesnih invalida Bjelovar

Redovna skupština Udruge tjelesnih invalida Bjelovar


OSIGURAVANJE OSOBNOGA ASISTENTA ZA OSOBE S NAJTEŽOM VRSTOM I STUPNJEM INVALIDITETA

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti organiziralo je svečano uručenje Ugovora o suradnji i financijskoj potpori u provedbi odobrenog projekta

“OSIGURAVANJE OSOBNOGA ASISTENTA ZA OSOBE S NAJTEŽOM VRSTOM I STUPNJEM INVALIDITETA”

Ugovori su svečano uručeni 02.04.2010. godine u Hotelu Sheraton u Zagrebu a ugovore je uručila predsjednica Vlade Republike Hrvatske gospođa Jadranka Kosor.

Događaju su nazočili predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar Tomislav Novosel, voditelj projekta, Nada Bilek, osobna asistentica i Manda Budulica, korisnica usluga osobne asistentice.

OSIGURAVANJE OSOBNOGA ASISTENTA ZA OSOBE S NAJTEŽOM VRSTOM I STUPNJEM INVALIDITETA

OSIGURAVANJE OSOBNOGA ASISTENTA ZA OSOBE S NAJTEŽOM VRSTOM I STUPNJEM INVALIDITETA

Tradicionalno darivanje djece

Bjelovar, 31.03.2010.

Povodom Uskršnjih blagdana Grad Bjelovar je, 31.03.2009. godine, u Domu kulture organizirao prigodnu dječju predstavu i darivanje djece članova Udruge tjelesnih invalida.

Poklone su uručili gradonačelnik Antun Korušec i zamjenica gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić sa suradnicima.

Tradicionalno darivanje djece

Tradicionalno darivanje djece

Konferencija u knjižnici IV. osnovne škole Bjelovar

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar organizirala je 03.03.2010. u knjižnici IV. osnovne škole Bjelovar tiskovnu konferenciju na temu:

OSNOVNA ŠKOLA I UČENICI S TJELESNIM INVALIDITETOM

Sudionici tiskovne konferencije bili su učenici i roditelji - korisnici usluga pomoćnika u nastavi; učiteljica i stručni suradnici IV. OŠ; ravnatelji škola koje su u postupku uvođenja pomoćnika u nastavi; predstavnici Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Centra za socijalnu skrb, Obiteljskog centra Bjelovar te predstavnica grada Bjelovara, zamjenica gradonačelnika gđa Đurđica Ištef Benšić.

Teme:
1. Prikaz rezultata idejnoga projekta «Škola i učenici s tjelesnim invaliditetom»;
2. Pomoćnik u nastavi - zakoni i primjena;
3. Uloga osnivača osnovnih i srednjih škola i očekivanja.

Predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar Tomislav Novosel prikazao je rezultate idejnog projekta «Škola i učenici s tjelesnim invaliditetom».
Aktivnosti vezane za ovaj projekt započele su početkom 2009.g. ukazivanjem Udruge na zakonske odredbe po kojima djeca s posebnim potrebama imaju zakonsko pravo na pomoćnika u nastavi. Osnivači škola nisu osigurali adekvatna sredstva te je Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, provedbom ovoga projekta, nastojala osigurati sredstva ali i utvrditi primjereni postupak za uvođenje pomoćnika u nastavi.

Analizom potreba djece s posebnim potrebama i roditelja Udruga je nastojala potaknuti nadležne institucije za osiguravanje pomoćnika u nastavi u Velikoj Pisanici, Bjelovaru, Ivanskoj, Čazmi i Velikom Grđevcu.

Sva djeca su trebala proći proces opservacije u trajanju od tri mjeseca od početka školovanja, te nakon toga dobiti rješenje o primjerenom školovanju u kojem se navodi i potreba za pomoćnikom u nastavi. 

Nakon niza radionica, krajem 2009.g. postižu se konkretniji rezultati, te se članu Udruge tjelesnih invalida Bjelovar Marcelu Pavleku, učeniku prvog razreda IV. OŠ Bjelovar, suradnjom grada Bjelovara i Udruge, od 08.02.2010.g. osigurava pomoćnica u nastavi.

Ravnateljica OŠ Velika Pisanica prijavila je projekt na natječaj poslovne tvrtke, te su nakon odobrenja projekta osigurana sredstva za pomoćnika u nastavi za člana Udruge, Marka Zvonara, učenika prvog razreda OŠ iz Velike Pisanice.

Potrebe za ostalim pomoćnicima u nastavi nastojat će se osigurati suradnjom sa HZZ.

Zamjenica gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić osvrnula se na temu “Uloga osnivača osnovnih i srednjih škola i očekivanja“. Grad Bjelovar je senzibiliziran za potrebe djece s posebnim potrebama, te će i dalje nastojati osigurati pomoć u granicama svojih mogućnosti.

OSNOVNA ŠKOLA I UČENICI S TJELESNIM INVALIDITETOM

OSNOVNA ŠKOLA I UČENICI S TJELESNIM INVALIDITETOM

OSNOVNA ŠKOLA I UČENICI S TJELESNIM INVALIDITETOM

Faze uvođenja pomoćnika u nastavi za učenike s tjelesnim invaliditetom


 1. Inicijativa i zahtjev roditelja prema školi;
 2. I-stupanjsko tijelo vještačenja Centra za socijalnu skrb;
 3. Škola osniva stručni tim te počinje opservacija koja traje oko 2 mjeseca;
 4. Povjerenstvo za utvrđivanje primjerenoga oblika odgoja i obrazovanja daje suglasnost na nalaze i odobrava pomoćmnika;
 5. Ured državne uprave, Služba za društvene djelatnosti izdaje rješenje o osnovanosti – šalje ga roditeljima, školi i ministarstvu;
 6. Pomoćnik se može angažirati (škola ga može zaposliti) uz prijedlog osnivača i suglasnost ministarstva.

Dokument u PDF formatu možete preuzeti ovdje:
Inicijativa i zahtjev roditelja prema školi


IZVJEŠTAJ SA 11. ŠKOLE ZA VODITELJE UDRUGA

Tradicionalna Škola za voditelje udruga “Znanjem do bolje kvalitete života osoba s invaliditetom” u organizaciji Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida (HSUTI) odvijala se u Zagrebu, od 22. do 24. listopada, u hotelu Golden Tulip Holiday, uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

11. Škola za voditelje udruga - Znanjem do bolje kvalitete života osoba s invaliditetom

Uvažavajući potrebe voditelja udruga za kontinuiranom edukacijom, stjecanjem novih znanja i vještina kojima će pridonijeti ne samo učinkovitijem djelovanju lokalnih udruga, već i obuhvatnijem ostvarivanju prava i primjerene kvalitete življenja osoba s invaliditetom usvojena je metodološka struktura idejne nositeljice edukacije mr.med.sc. Mirjane Dobranović s naglaskom na način prijenosa znanja i vještina s lokalne prema državnoj razini.

Na Školi se okupilo 64 predstavnika iz 39 lokalnih udruga osoba s invaliditetom – članica HSUTI-a iz cijele Hrvatske.

Okupljene sudionike u ime organizatora pozdravila je mr.med.sc. Mirjana Dobranović, predsjednica HSUTI-a, i Valentina Novak, dipl.socijalna radnica, moderatorica Škole.

Pozdravnim govorom i riječima potpore sudionicima su se obratili uzvanici – dr.sc. Igor Vidačak, predstojnik Ureda za udruge VRH; Dorica Nikolić, prof., državna tajnica za socijalnu skrb u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi; Nikica Franić, dipl.iur., iz Ureda pučkog pravobranitelja, Marija Mustač,dipl.oecc., iz Odjela za zaštitu osoba s invaliditetom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba; te Tomislav Benjak, dr.med., iz Registra za osobe s invaliditetom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Skupu je također nazočio gospodin Marko Gotovac, dipl.iur., savjetnik za pravne poslove u Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i gospođa Željka Grbac iz Odjela za osobe s invaliditetom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Tematska predavanja održali su: mr.med.sc. Mirjana Dobranović, Petar Gatarić, predsjednik Udruge invalida Križevci, Tomislav Novosel, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar; Irene Ujčić Rob, predsjednica Društva tjelesnih invalida Grada Rijeke; Marija Mraz, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ iz Koprivnice; Đurđa Penava, predsjednica Udruge za poticanje razvoja osoba s posebnim potrebama „Srce“ iz Sv. Ivana Zeline; Zvonko Andročec, iz Društva osoba s invaliditetom „Baranjsko srce“ iz Belog Manastira; i Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge invalida Kutina, Gordana Mišković iz Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Slavonski Brod.

11. Škola za voditelje udruga - Znanjem do bolje kvalitete života osoba s invaliditetom


11. Škola za voditelje udruga - Znanjem do bolje kvalitete života osoba s invaliditetom


IZVJEŠTAJ SA OKRUGLOG STOLA U DARUVARU

Dana 20.11.2009. godine održan je u Daruvaru okrugli stol pod nazivom „Nacionalna strategija za osobe s invaliditetom na lokalnoj razini – u praksi“ o iskustvima u radu udruga u lokalnoj zajednici. Nakon predstavljanja pojedinih udruga našu udrugu je predstavio naš predsjednik prof. Tomislav Novosel.

Nakon svečarskog dijela uslijedila su sportska natjecanja u kojima su članovi našega sportskog kluba poručili odlične rezultate kako u ekipnoj tako i u pojedinačnoj konkurenciji osvojivši:
• druga mjesta u visećoj kuglani i igri nabaci krug
• Mladen Rajković je osvojio prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji u visećoj kuglani, Zdenka Šorša je osvojila drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji u igri nabaci krug.

Čestitamo našim sportašima na odličnim rezultatima.

IZVJEŠTAJ SA OKRUGLOG STOLA U DARUVARU


IZVJEŠTAJ SA OKRUGLOG STOLA U DARUVARU


Promocija knjige “On je bio Vedran”

Promocija knjige “On je bio Vedran”, monografije o životu osobe koja je bolovala od cerebralne paralize i njegovu umjetničkom djelu, održana je 28.10.2009. godine u prostorijama školske knjižnice IV. osnovne škole Bjelovar.

Promociju je organiziralo Društvo tjelesnih invalida Zagreb uz prigodno predavanje o Društvu tjelesnih invalida, njihovim iskustvima i informacijama kako pomoći osobama s invaliditetom.

Događaju su nazočili predstavnici Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.

Promocija knjige: On je bio Vedran


Promocija knjige: On je bio Vedran


ZAPOŠLJAVANJE OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM UZ STRUČNU POTPORU

Bjelovar, 30.09.2009.

Zaključci sa sastanka i radionice na temu:

ZAPOŠLJAVANJE OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM UZ STRUČNU POTPORU

U sljedećem razdoblju potrebno je:

 • Pripomoći poslodavcima i osobama s invaliditetom pri ostvarivanju prava na poticajna sredstva Fonda,
 • Izdati prikladan priručnik s CD-om za poslodavce, računovođe i računovodstvene servise
 • U Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori te Udruzi računovođa održati predavanja uz promociju priručnika i CD-a,
 • Kod naših zaposlenih članova – zajedno s poslodavcima nastojati da što dulje ostanu u radnom odnosu,
 • Kod nezaposlenih:

  • Organizirati primjerenu edukaciju ili prekvalifikaciju,
  • Uz primjenu zakonske stope nastojati ih zaposliti na primjerenim poslovima

 • Proučiti mogućnost osnivanja zaštitne radionice u gradu Bjelovaru,
 • Ostvariti bolju suradnju sa HZZ-om,
 • Ostvariti bolju suradnju sa Centrom za socijalnu skrb Bjelovar,
 • Nastaviti dobru suradnju sa Obiteljskim centrom Bjelovarsko-bilogorske županije,
 • Posebnu pažnju posvetiti procesu školovanja (OŠ, SŠ, fakultet)

ZAPOŠLJAVANJE OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM UZ STRUČNU POTPORU


ZAPOŠLJAVANJE OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM UZ STRUČNU POTPORU


Izvještaj sa susreta osoba s invaliditetom u Križevcima

Već tradicionalni deveti susret povodom proslave sv. Marka Križevčanina održan je i ove godine dana 07.09.2009. u hotelu “Kalnik“ uz prisustvo predstavnika dvadesetak udruga iz cijele Hrvatske.

Nakon pozdravnog govora domaćina predsjednika Udruge invalida Križevci gospodina Petra Gatarića išlo se na svetu misu u crkvu sv. Marka.

Nakon povratka sa mise bio je svečani ručak, koji je svojim prisustvom uveličao zagrebački nadbiskup Josip Bozanić.

Pri kraju svečanosti održana su i tradicionalna sportska natjecanja u pikadu, beli, igri nabaci krug i visećoj kuglani.

Naša ekipa u igri nabaci krug u sastavu: Josip Mužina, Zdenka Šorša i Stjepan Štefinec osvojila je prvo mjesto.

Tradicionalni deveti susret povodom proslave sv. Marka Križevčanina


Tradicionalni deveti susret povodom proslave sv. Marka Križevčanina


PRISTUPAČNOST GRAĐEVINA OSOBAMA S INVALIDITETOM I SMANJENE POKRETLJIVOSTI

Bjelovar, 21.09.2009.

Zaključci sa tiskovne konferencije na temu

PRISTUPAČNOST GRAĐEVINA OSOBAMA S INVALIDITETOM I SMANJENE POKRETLJIVOSTI


održane 18.09.2009. godine u prostorijama Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.

U okviru Europskog tjedna kretanja Udruga tjelesnih invalida Bjelovar održala je tiskovnu konferenciju s ciljem predstavljanja Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, oznaka pristupačnosti i utvrđivanja provođenja zakonskih obveza i regulativa.

Tiskovnoj konferenciji su prisustvovali: predsjednik Udruge tjelesnih invalida Tomislav Novosel, predstavnik grada Bjelovara Miroslav Šmit, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb BBŽ Vesela Trnski, pročelnica UO za prosvjetu, kulturu i šport BBŽ Andrea Prugovečki-Klepac, ravnateljica Obiteljskog centra BBŽ Renata Sedlanić, predstavnici Centra za socijalnu skrb, predsjednik Udruge invalida Bjelovar Dražen Kokotić, predsjednik uprave Komunalac d.o.o. Ivan Ivančić, predsjednica Županijskog suda Milenka Slivar, predstavnik PU Bjelovarsko-bilogorske Marija Galić, predstavnica Opće bolnice Bjelovar socijalna radnica Daliborka Diebalo, članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.

Zaključci sa tiskovne konferencije su:

 • Pravilnik se ne primjenjuje u potpunosti, nužno je pridržavanje zakonskih rokova za prilagodbu građevina na koje se pravilnik odnosi
 • U zadnje vrijeme uočen je napredak u prilagodbi javnih površina i državnih institucija osobito pri gradnji novih građevina,
 • Obvezno propisno označiti instalacije i opremu koja je u funkciji osiguranja pristupačnosti prema oznakama propisanim pravilnikom,
 • U bolničkim kompleksima i domovima zdravlja nužno je staviti na raspolaganje postojeću opremu uz jasno vidljive oznake i upute kako je koristiti,
 • Parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom:

  • 1. Planirati i označavati po propisu sa vizijom scenarija kretanja osoba s invaliditetom od parkirališnog mjesta do krajnjeg odredišta
  • 2.  Rigorozno i oštro kontrolirati znakove pristupačnosti uz osobnu identifikaciju i provjeru dokumenata!

 • U javni prijevoz je potrebno uvesti niskopodne autobuse kako bi ih osobe s invaliditetom mogli koristiti,
 • Izgraditi prilazne rampe na autobusnom i željezničkom kolodvoru te na autobusnim stajalištima,
 • Potrebno je uvesti prijevoz osoba s najtežim stupnjem tjelesnoga invaliditeta putem kombi vozila s podiznom platformom (ispitati mogućnost nabavke kombi vozila ili najma istog uz sufinanciranje lokalne uprave i samouprave).
 • U većim urbanim sredinama (grad Bjelovar) planski (izradom strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditeom za 5-godišnje razdoblje) rješavati ovaj i slične novčano i organizacijski zahtjevne probleme,
 • Nužna je veća suradnja jedinica lokalne samouprave i civilnoga društva. Pri donošenju svih važnih odluka potrebno je pozvati i predstavnike udruga osoba s invaliditetom u projektima koji se odnose na osobe s invaliditetom - “O nama uvijek s nama”.
 • Na vrijeme je potrebno osigurati proračunska sredstva za potrebe prilagodbe javnih prometnica i građevina,
 • Iskoristiti mogućnosti “povlačenja” namjenskih sredstava iz nadležnih ministarstava u slučajevima koji nisu obuhvaćeni proračunima,
 • Iskoristiti predpristupne fondove Europske unije koji pružaju čitav niz mogućnosti i načina financiranja prilagodbe građevina osobama s invaliditetom

Tiskovna konferencija na temu: PRISTUPAČNOST GRAĐEVINA OSOBAMA S INVALIDITETOM I SMANJENE POKRETLJIVOSTI


Tiskovna konferencija na temu: PRISTUPAČNOST GRAĐEVINA OSOBAMA S INVALIDITETOM I SMANJENE POKRETLJIVOSTI


Tiskovna konferencija na temu: PRISTUPAČNOST GRAĐEVINA OSOBAMA S INVALIDITETOM I SMANJENE POKRETLJIVOSTI


Međužupanijski susret oboljelih od multiple skleroze u Bjelovaru

Bjelovar, 17.09.2009.

Društvo multiple skleroze Bjelovarsko-bilogorske županije organiziralo je 17.09.2009. godine u prostorijama restorana “Šljukin gon“ druženje oboljelih od multiple skleroze.

Uz sportsko natjecanje u disciplinama: pikado, viseća kuglana, nabaci krug i belot, susret je protekao u ugodnom druženju, veselju i plesu.

Međužupanijski susret oboljelih od multiple skleroze u Bjelovaru


Međužupanijski susret oboljelih od multiple skleroze u Bjelovaru


Međužupanijski susret oboljelih od multiple skleroze u Bjelovaru


Stranica 24 od 25 //« First  <  22 23 24 25 >