Udruga tjelesnih invalida Bjelovar (BJELOVAR ORGANIZATION OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES)
43000 Bjelovar, I. Gundulića 1, www.utib.hr, utib@utib.hr
Tel/Fax: (+385 43) 22 00 04, GSM: (+385 91) 58 23 727
EuropeAid ID: HR-2012-CZM-0401200051
Udruga tjelesnih invalida Bjelovar
 

Događaji

8. RIBOLOVNI KUP UTIB

Tradicionalni Kup ribolova UTIB-a održan je 18.05.2019. na jezerima Vujčevac u Tomašu na ribnjacima kojima gospodari ŠRD „Česma“ Bjelovar. Kup je započet pozdravnom riječju voditelja Kluba ribolovaca UTIB-a Benčak Vlade koji je zaželio da se prijavljene ekipe korektno i pošteno takmiče i posebno pozdravio članice ekipe kadetkinja, domaćina ŠRD „Česma“ Bjelovar i članice ekipe UTIB-a.

Na takmičenju sudjelovale su ekipe: ILO Ivanec, UOI Krapinsko-zagorske županije Zlatar, UHB Korenovo I i II, UHDDR BBŽ Bjelovar, UHDDR Bjelovar, ŠRD „Česma“ Bjelovar kadetkinje i seniori i UTIB ribolovke i ribolovci I i II.

Predsjednik ŠRD „Česma“ Bjelovar Marijan Žugović pozdravio je takmičare, upoznao ih s pravilima takmičenja i započeo je sa svojim suradnicima provedbu natjecanja.

image
image

Kadetkinje ŠRD „Česma“ na takmičarskom mjestu i dopredsjednica UTIB-a, ribolovka Ljuba Štefinec pokazuju koju će veličinu ribe uloviti na takmičenju.

image
image

Ribolovke UTIB Marica Oremović i Zdenka Šorša.

image
image

Voditelj II muške ekipe UTIB-a Anđelko Verić očekuje „ugriz“ pobjedniče ribe. Član ekipe Josip Glogovčan pažljivo stavlja mamac na udicu da riba konačno ugrize i da mu osvjetla ribički obraz.

image

Takmičenje je završeno; „bake i unuke“ razmjenjuju iskustva.

Završetkom takmičenja po izvršenom vaganju ulova prišlo se proglašenju pobjedničkih ekipa i pojedinaca.

Ekipni pobjednik 8. kupa UTIB-a je ekipa ILO Ivanec u sastavu Andrija Uranić, Stjepan Vuk i Branko Đurkas s ukupnim ulovom 8.030 grama ribe.

Drugo mjesto ekipno osvojila je ekipa seniora ŠRD „Česma„ Bjelovar u sastavu Josip Jandroković, Ivan Devčić i Stjepan Hršak s ulovom 5.750 grama ribe.

Treće mjesto ekipno osvojile su kadetkinje ŠRD „Česma“ Bjelovar, Erna Čizmalija, Gabrijela Kranjec i Helena Žugović s ulovljenih 5.635 grama ribe.

image

Kadetkinje ŠRD „Česma“ osvojile su pehar za ekipno treće mjesto na Kup UTIB-a.

Pojedinačni pobjednik 8. kupa UTIB-a je član ekipe ILO Ivanec Andrija Uranić s ulovom 3.995 grama ribe.
Drugo mjesto pojedinačno osvojio je član ekipe UHDDR Bjelovar Željko Nevžala s ulovom 3.745 grama ribe.
Treći u pojedinačnom plasmanu je član ekipe UHB Korenovo Tihomir Đipalo s ulovom 2.720 grama ribe.

image
image

Prvoplasirani pojedinačno Andrija Uranić i njegova prvoplasirana ekipa ILO Ivanec.

Podjelom pehara za ekipe i medalja za pojedince koje je uručio predsjednik UTIB Tomislav Novosel, prof., zahvalom sudionicima takmičenja kao i posebnom zahvalom domaćinu Žugović Marijanu predsjedniku ŠRD „Česma“ i njegovoj ekipi koja je provela takmičenje, zajedničkim fotografiranjem s pobjedničkim ekipama i pojedincima završen je takmičarski dio, 8. kup UTIB-a.

image

Takmičenje je bilo uspješno jer je količina ribe koju je ulovilo 30 ribolovaca bila 48.854 grama.

Troje takmičara koji nisu ulovili ni jednu ribu su članica ekipe ribolovki UTIB-a Ljuba Štefinec te voditelj II muške ekipe UTIB-a Anđelko Verić i član njegove ekipe Josip Glogovčan . Vjerujemo da oni namjerno nisu željeli uloviti ribe jer bi tada bili najbolji takmičari, a ipak nije umjesno da ekipe UTIB zauzmu pobjednička mjesta.

Podjelom prigodnog ručka, željom sretnog povratka kući sudionika, nadom dobrog zdravlja i ponovnim susretima na drugim takmičenjima kao i viđenjem na našem 9. Kup slijedeće godine završen je 8. kup UTIB-a – lova ribe udicom na plovak.

Stranica 1 od 1 //